Highlight video for college sports

Hvordan laver man en highlight-video 

Find ud af hvordan en fremragende sports highlight-video kan hjælpe dig med at fange opmærksomheden fra college-trænere

Lær hvordan du laver en fremragende sports highlight-video, der fanger opmærksomheden fra college-trænere i USA. Få tips fra Keystone Sports ambassadør Olivia, der sikrede sig et fodbold scholarship og nu studerer og spiller college-fodbold i Virginia.

Hvordan bliver du opdaget og rekrutteret af en college-træner over Atlanten? En vigtig del af processen er din highlight-video! Olivia Appelberg, en af Keystone Sports’ ambassadører, blev rekrutteret af en college-træner og fik et fodbold scholarship. Siden efteråret 2023 har Olivia boet i Virginia, spillet college-fodbold og studeret kommunikation på Avrett University. I dette indlæg deler Olivia, hvordan du kan lave en video, der fanger trænernes opmærksomhed, og giver tips til at undgå almindelige faldgruber! 

Processen med college-rekruttering og studier i USA kan føles lang og kompleks, men at vide, hvad du kan forvente, gør rejsen meget lettere! Et afgørende skridt i at sikre et sports scholarship er at promovere dig selv over for college-trænere. For at blive rekrutteret af en træner til deres college-hold med hjælp fra Keystone Sports, skal du have en highlight-video. Men hvordan laver du en highlight-video, og hvad skal den indeholde? 

Hvad er en highlight-video?

Først og fremmest, hvad er en highlight-video? Det er en video lavet for at promovere dig som spiller over for trænere i USA. Da trænere ikke vil være i stand til at se dig spille og konkurrere personligt, skal du begynde at filme dine kampe og turneringer for at samle optagelser, som du derefter kan samle i en video. Trænere ønsker at se den student-athlete, de investerer i, med fokus hvem du er som atlet, og hvilke styrker du besidder. snart du beslutter dig for at studere og dyrke sport et college i USA, er det vigtigt at begynde at lave din highlight-video. 

Vad ska en highlight video innehålla?

Hvad highlight-videoen skal indeholde afhænger af din sport og position. For fodbold, for eksempel, hvis du er en angriber, vil trænerne gerne se dig score mål, assistere holdkammerater, tage skud og lave kontraangreb. Men glem ikke, at de også vil se det hele billede—de vil gerne se dig forsvare, vinde bolden tilbage i dueller og lave lange løb tilbage for at hjælpe dit hold. Derfor, prøv at filme så mange kampe som muligt. Husk, jo mere materiale du har at arbejde med, jo bedre! 

Når du har samlet optagelser, vil det tage tid at gennemgå og vælge nøglesekvenser, der fremhæver din præstation. Da dette er en måde at markedsføre dig selv som atlet, ønsker du naturligvis at inkludere dine bedste øjeblikke! Som klient hos Keystone Sports vil du modtage en nyttig skabelon og eksempelvideoer til inspiration, når du laver din egen video. 

Det er også en god idé at filme et kort klip, hvor du introducerer dig selv på engelsk, kort forklarer hvorfor du ønsker at studere i USA, og “byder” trænerne velkommen til din highlight-video. For eksempel: “Hej, mit navn er Olivia. Jeg er 19 år gammel og bor i Sverige. Jeg har altid vidst, at jeg vil studere i USA, fordi det virker så spændende at kombinere uddannelse og sport. For at give dig en idé om, hvem jeg er som spiller, har jeg samlet en video fra nogle af mine kampe. Jeg håber, du nyder den! Tak!” 

Da rekrutteringsvideoen er et så vigtigt værktøj, skal den være af god kvalitet. Dette betyder ikke, at du skal hyre en professionel redaktør, men du skal kunne samle dine klip effektivt, tydeligt vise, hvem du er på banen, og sikre, at videoen ser så professionel ud som muligt. 

Highlight video for college sports

Almindelige faldgruber at undgå, når du laver en highlight-video

  1. Dårlig video-kvalitet
    Selvom du ikke behøver at være en professionel redaktør for at lave din highlight-video, er det vigtigt, at videoen er af den bedst mulige kvalitet. Husk dette, når du filmer kampe og konkurrencer. Prøv at bruge det bedste kamera, der er tilgængeligt, for at undgå dårlig opløsning, sørg for at den person, der filmer, holder kameraet stabilt, og film under gode lysforhold. 
  2. Video for lang eller for kort
    Formålet med en highlight-video er at promovere dig selv over for trænere og fange deres interesse for at rekruttere dig. Derfor er det vigtigt, at videoen ikke er for lang eller for kort. En video, der er for lang, risikerer at miste trænerens opmærksomhed og dem til at misse vigtige øjeblikke. Omvendt kan en video, der er for kort, muligvis ikke indeholde nok optagelser til at vise dine færdigheder. En god længde for en highlight-video er mellem 3 og 5 minutter. 
  3. Ingen introduktion
    Som nævnt, er det en god idé at starte videoen med en kort introduktion af dig selvdit navn, alder, hvor du bor, og hvorfor du ønsker at studere og spille sport et college i USA. Trænere modtager mange highlight-videoer, et andet nyttigt tip er at inkludere dine kontaktoplysninger i videoen, det er nemt for træneren at kontakte dig efterfølgende. 
  4. Over-redigeret video
    Selvom noget redigering er nødvendigt for at lave en highlight-video, skal du være forsigtig med ikke at over-redigere. Hurtige klip, musik og video-effekter kan distrahere fra den vigtigste del af videoen—dig! Hold fokus din præstation. 
  5. Forældede optagelser
    Trænere forventer at se et aktuelt billede af dig som atlet. Det kan være en udfordring at samle optagelser, hvis det er lavsæson uden kampe, konkurrencer eller turneringer, men brug af forældede optagelser kan give et misvisende indtryk af dig som potentiel student-athlete. Som atlet kan der være betydelige forskelle mellem gamle og nye optagelser med hensyn til færdigheder, fysik og konkurrence-niveau. Derfor, inkluder sekvenser, der giver et godt, opdateret billede af dit præstationsniveau og, vigtigst af alt, viser dit potentiale! 

At skabe en fremragende highlight-video er afgørende for at blive bemærket af college-trænere og sikre dit drømme scholarship. Med disse tips vil du være i stand til at fremvise dine færdigheder og gøre et stærkt indtryk. Fokusér kvalitet, fremhæv dine bedste øjeblikke, og inkluder en kort introduktion for at hjælpe trænerne med at lære dig at kende! 


Klar til at finde ud af, om du har, hvad der skal til for at et sports scholarship? Ansøg om en gratis evaluering hos Keystone Sports, og lad os hjælpe dig med at tage det næste skridt mod at spille college-sport og studere i USA! 

Dela artikeln:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

About the author

Paulina Romo

Paulina Romo, SEO Specialist på Keystone Sports, har en masterexamen i företagsekonomi och erfarenhet inom ridsport, med inriktning dressyr. Med internationell erfarenhet från studier och arbete i Sverige, Sydkorea, Tyskland och Spanien, bidrar Paulina med en mångsidig mix av kunskap och perspektiv inom internationell marknadsföring och SEO.

Fler nyheter